2 oktober 2024 - Artikel

Ook de gemeente verduurzaamt

De gemeente helpt inwoners en ondernemers met verduurzamen. In het Klimaathuis krijg je gratis advies over maatregelen die bij jou en jouw woning passen. Er zijn subsidies om aanpassingen aan je huis of bedrijf te betalen. Ook zelf is de gemeente hard op weg met verduurzamen. 

De gemeente neemt maatregelen in haar gebouwen en werknemers kunnen gebruikmaken van schonere deelauto’s.  Op de kantoren halen ze alle vaste telefoons weg en bellen ze mobiel.  Dat bespaart 45.000 kWh en 10.000 euro per jaar.

Wist je dat je ook met het wifi-netwerk energie kunt besparen? Bij de keuze voor nieuwe wifi keek de gemeente Maastricht naar het type netwerk, hoeveel energie het verbruikt en de CO2-uitstoot.  Ze hebben nu een nieuw en zuiniger wifi-netwerk dat ’s nachts automatisch uitgaat. Met de huidige energieprijzen kan dat jaarlijks 20.000 euro besparen.

Medewerkers vertellen je graag hoe de gemeente nog verduurzaamt. Binnenkort delen we een aantal verhalen op de MissionZeroMaastricht-pagina.

#MissionZeroMaastricht 

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?